kolmapäev, 13. mai 2020

Eeva Kirsipuu-Vadi: uus normaalsus ehk rohelised koolid ja lasteaiad

Tartu Loodusmaja projektijuht ja Rohelise Kooli programmi Eesti koordinaator Eeva Kirsipuu-Vadi kirjutab täna ERRi uudisteportaalis arvamusloo "Uus normaalsus ehk rohelised koolid ja lasteaiad".

Mõned mõtted artiklist.

Kahtlus, et senine toimetamine ei ole olnud kõige mõtekam, on paljudel. Ka õppeasutuste tasandil. Mõistmine, et me tõesti oleme looduskeskkonnas toimuvate protsesside osalised ning mitte sugugi kõige kõrgema rollis, on ilmselt teravam kui varem.

programmis osalenud koolid ja lasteaiad on välja toonud enda igapäevase õppetöö süsteemse ülevaatamise keskkonna seisukohalt ja oma käitumismustrite väikse muutumise.Need on õppeasutused, kus keskkonnahoiuga seotud tegevused ei seisne mitte üksikutes heategevuspuhangutes, vaid on tõesti igapäevase tegevuse osa.

Eks aeg näitab, kas ja kui kauaks meile ikkagi meelde jäi, mis on elus kõige olulisem, millele peaks panustama ning kui kauaks õhk puhtamaks jääb. Rahvusvahelisel keskkonnapäeval, 5. juunil kasvab rohelise lipu tunnustuse saanud õppeasutuste aev Eestis.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.