teisipäev, 28. veebruar 2017

Tegemised märtsi alguses

Veebruar läheb üle märtsiks. Veebruari viimane päev on veel vastlapäev, kus tahaks liugu laste, aga märts on kindlasti kevadkuu.
Kõik rühmad peavad vastlapäeva, uurivad kombeid ja tavasid, traditsioone, sööke ja ennustusi, ohutust õues liumäel,  seost tuhkapäevaga. Lasevad vastlaliugu kui see vähegi võimalik on.
Tuuleveski rühm lisab siia juurde kevadise ilmavaatluse ja E. Raua „Sipsik ja kevadised veed“; Tuulekella ja Tuulelipu rühmad vaatavad naaberriike ja nende  muinasjutte,  Tuulepesa lapsed uurivad kosmost, maailmaruumi, kuufaase, mis on vastlate tähistamise juures väga oluline. Tuuletrolli rühm aga uurib Hans Christian Anderseni muinasjuttu  „Printsess herneteral“, sest just sellel nädalal algab Räpina Aianduskooli taimeprojekt „ Sõprusetera“. Kõik rühmad panevad sellel nädalal herneterad mulda.
Tuuleveski rühma tegevuskava näeb SIIT

Kuna vastlapäev oli õues väha märg, tuli tegevusi toas teha, isegi kegutajad tehti plastiliinist, vastlavurr aga oli päris kondist. Saalis sai vastlakukleid kanda, kepphobusega ratsutada ja lambale salli paela siduda.













Kangemad Tuuleveski rühmast said ikka päris liugu ka lasta



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.