esmaspäev, 30. aprill 2018

Aprilli neljanda nädala tegemised

Aprilli neljandal nädalal on kõik õues. Tuulekella rühm alustas jüripäeva tähistamisega ja puude tähistamisega. Lapsed uurisid, missugused puud kasvavad meie lasteaia õuel, miks puid on vaja, kes elavad puude lähedal ja puudega koos. Lapsed kirjutasid põletusaparaadiga lauajuppidele puude nimed ja sidusid need puude külge. Lapsed käisid jalutuskäigul Kadrioru pargis ja võrdlesid, mille poolest erinevad park ja mets. Tuuleveski rühm uuris ka puid ja põõsaid lasteaia õus ning lisaks sellele ka linde, kes tegutsevad lasteaia õuealal. Lapsed said teada ränd- ja paigalindude erinevusest, nende pesitsemisest, häälitsustest. Tuulepesa lapsed vaatasid putukaid nii raamatutest kui looduses.Võrdlesid sipelgat ja sääske. Kuidas areneb liblikas? Milleks on vaja mesilasi? Ehitasime koos lasteaia õuele putukahotelli. Milleks on vaja lilli istutada? Tuulelipp aga uuris konni kui kahepaikseid. Lapsed said vastuse, kuidas konnad arenevad, kes ohustavad konni, kudas inimesed saavad konni kevadel aidata. Bee-Boti loodusmängud aitasid konnaõpumisele tublisti kaasa. Tuulelaeva koolieelikud kordasid üle kevade tunnused ja lindude, loomade, putukate nimed ja pesitsuskohad. Räägiti kevadistest aiatöödest nii lasteaias kui kodus.
Tuuletrolli lapsed mõtlesid ja mõistatasid, kuidas võiks välja näha tuleviku prügikastid. Tuuleratas rääkis tervislikust toidust. Tuulelohe koolieelikud arutlesid nutiseadmete üle. Milleks neid vaja on, kuidas kasutada ja kas neid saaks ka õues õppides kasutada.
Kõik rühmad jätkasid õuealal kevadiste muutuste jälgimist. Välja toodi aianduskastid ja täideti mullaga. Koos ehitati putukatele hotelli ja meisterdati aedik Darwini aiale.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.