reede, 29. september 2017

Septembri neljanda nädala tegemised

Septembri neljas nädal on tõeline sügisenädal. Lapsed jälgisid ilma, eriti tuult ja tuule suunda. Lasteaia õue õunapuudel on õunad küljes. Kased hakkavad kolletuma. Aedviljapeenrad on koristatud, kuid ürte võib veel leida. Tõelist saaki näeb turu riiulitel. Ka linna tänavatel ja Pae pargis on sügist näha.
Tuulelipu rühm uuris ilma ja puid lasteaia õuel. Puude ja sügislehtede vahel oli tore puude ning lehtede otsimise mängu mängida. Lennutamist sai harjutada ka disk-golfi kettaga.
Tuuleveski ja Tuulelaeva rühmade lapsed käisid Pae pargis. Suuremad uurisid linde. Seekord nähti luigepoegi, kes olid sellel aastal koorunud. Kaaslasteks olid neile laugud. Lapsed arutlesid lindude rände üle. Väiksemad imetlesid pargi pihlakaid. Tore oli ka sammudega mõõta puude vahekaugusi.
Tuulepesa ja Tuulelohe jätkasid aedviljade teemat. Uurisid veelkord üle õueala õunapuud ja käisid turu peal lisa uurimas. Prooviti ka enamusi köögivilju maitsta. Suured lapsed püüdsid õuealal puid leida ja nimetust määrata näidatud lehtede järgi.
Tuulekella rühm aga uuris, kes on aedniku abimehed. Ju need vihmaussid ole. Õpetaja abiga meisterdasid lapsed viviaariumi, kus ussid saavad mulla ja liiva see elada, ning siis näeb nende elutegevuse tulemusena liiva ning mulla segunemist.
Tuuleratas aga tegeles seentega. Lasteaia õuele, kuuse alla olid kasvanud kuuseriisikad. Lapsed saidki uurida, kes need seened on ja milleks neid vaja on.
Tuuletrolli rühm aga tegeles jätkuvalt kodu teemaga. Lastele sai selgeks, mis on kelder ja mis pööning.

Õppetööd täiendasid vahvad liikumismängud, lohe lennutamised, lehtede korjamised, luuletused, kirjanduspalad, sõrmemängud, poemängud ning lavastused.








Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.