teisipäev, 23. mai 2017

Tegemised mai neljandal nädalal

Maikuu neljas nädal ja kevad on täies hoos. Kõik laste tegevused on õues. Uurida ja avastada on palju. Põhiline uurimisobjekt on putukad.
Tuuleveski rühm uurib õueala putukaid ja erilist tähelepanu pööratakse sipelgatele. Appi võetakse luubid. Lapsed jälgivad sipelgate radasid.
Loetakse juttu D. Bisset „ Sipelgas ja suhkur „. Mängitakse mänge  „ Mitu putukat on rohus? „ ja putukate  AGE mäng. Ära ei unustata ka oma külvikasti, jälgitakse kressi seemnete arengut ja kastetakse.
Tuulekella ja Tuulelipu rühm lähevad Glehni lossi parki putukaid otsima, sest oli infot, et seal on kõige suuremad sipelgapesad.
Tuulelipp uurib sipelgaid, mõõdab sipelgapesa suurust,loeb juttu  „Sipelgas ja rohutirts“, mängib sõrmemängu „Sipelgas“, jutustab loovjuttu „Kui mina oleksin sipelgas“ , voolib sipelgaid ja meisterdab okstest sipelgapesa. Liikumismäng on ka „Sipelgad“
 Tuulekell aga lisaks sipelgapesa uurimisele loeb raamatut ,,Väike lepatriinu ja tema sõbrad”, mängib putukate AGE mängu, joonistab asfaldile kriitidega liblikaid ja meisterdab pudelikorkidest sajajalgseid. Liikumismäng on ,,Mitu jalga on sellel putukal?”.
Tuuletrolli rühm süveneb usside ja madude maailma. Millised ussid ja maod meil elavad? Loetakse Nähka lugudest Vihmauss Jussist, püütakse häälida ja selgelt hääldada usside ja madude nimetusi, joonistatakse sik-sak jooni, võrreldakse usside pikkust, õpitakse ringset lõikamist „Keras madu“, värvitakse maomustrit.
Tuulelohe ja Tuulelaeva rühmad unistavad juba suvest ja ainult õues olemisest. Tuulelohe rühm vaatab üle kõik õuemänguvahendid ja võimalused, mida saaks teha ja mängida. Jälgitakse ilma, hoitakse silm peal taimedel, lindudel, putukatel. Vaatlustel võetakse appi vaatlusraamid ja luubid, täidetakse vaatlustabeleid. Toimetatakse istutuskastide juures. Õpitakse luuletust“Võilill”, loetakse juttu  A, Kass “Kärbse päev”, maalitakse guaššidega lepatriinut ja tehakse taimepilti ja puukoorepilti, puukooremustri pressimine värvida paberile.
Tuulelaeva rühm vaatab üle kodukoha looduse,vestleb ja arutleb selle üle.  Lapsed tuletavad meelde kõik luuletused ja jutud, mis on sellel aastal taimede, loomade, putukate kohta õpitud. Loetakse A. Kivirähki raamatut „Oskar ja asjad”. Tehakse aiatöid lillekastide juures.
Tuulepesa rühm teeb tutvust lindude maailmaga. Lapsed püüavad selgeks õppida enimtuntud lindude laulud. Loetakse lugusid „Kuldnokad siniraagudel külas” ja ,,Toonekurg rebasel vaderiks,,. Maalitakse teemal „Kevad kõndis Pae pargis“.
See nädal on väga huvitav nädal. Tasub vaadata kõigi rühmade nädalategevuskavasid.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.