esmaspäev, 15. mai 2017

Tegemised mai kolmandal nädalal

Maikuu kolmas nädal toob lasteni seemned, putukad, linnud ja loomad. Tuuleveski rühm rajab lillepeenart: uurib seemneid, tutvub lillede, ravimtaimede ja umbrohuga. Oluline on ka seemnete ning taimede vahekaugused, seda saab mõõta nii sentimeetri kui sõrmega. Abiks tulevad Jussi multikad, raamatud, pildid. Päris tööriistade järgi voolitakse ja joonistatakse mängu aiatööriistu. Liikumismäng on sellel rühmal taimede teemaline ja kindlasti hoitakse korras oma liivakasti ümbrus.
Tuuletrolli ja Tuulelohe rühmad uurivad sellel nädalal putukaid. Tuuletrollid on kindlad, et kui võtta luup õue kaasa ja otsida, siis kindlasti ka mõned putukad leitakse. Kui putukad leitud, siis tuleb ära lugeda ka nende jalad. Õppimist toetab loodusraamatute sari „Luubi all“
Tuulelohe rühma lapsed on veidi vanemad ja nemad uurivad põhjalikumalt. Esmalt raamatutest ja siis lähevad lasteaia õuele ning õpperadadele putukaid otsima. Põhjalikumalt tahavad nad sipelgaid tundma õppida. Mesilasi õpitakse kirjanik Ušinski järgi. Ämblikkudest tuleb aga fantaasiajutt ning liikumismäng. Ka liblikad ja lepatriinud saavad joonistatud ja meisterdatud.
Tuulepesa vaatab üle koduloomade pojad ja Tuulelaev lindude munad ning pojad. Meie lasteaia õuel juba kuldnokad kooruvad ja hõbekajakad munevad. Tuulelipu rühm katsub dokumenteerida oma päeva ja ka nädalat, lapsed pildistavad ja teevad filmi.
Inspiratsiooniks võid vaadata Tuuleveski, Tuuletrolli ja Tuulelohe nädalategevuskavasid.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.