esmaspäev, 6. märts 2017

Herned tegid lastele üllatuse

Eelmise nädala lõpus külvasid lapsed herneseemned mulda. Kõik herned olid peidus, nii kuivad kui leotatud. Siis tulid puhkepäevad ja kui esmaspäeva hommikul lapsed uuesti lasteaeda tulid, oli üllatus suur. Esimesed rohelised idud olid pea mulla seest välja pistnud, kuid mitte kõigil.

Tuulelaeva rühmas oli tärganud 2 Erme leotatud ja kaks Valma leotatud ning 3 leotamata Erme seemet. Kokku tärganud 7 seemet.






Tuuletrolli rühmas olid tärganud kõik 10 Valma seemet ja 4 Erme leotatud ja 3 leotamata seemet. Kokku tärganud 17 seemet.



Tuulelipu rühmas oli pea mullast pistnud 3 Valma leotatud ja 2 leotamata seemet, Erme pesast oli tärganud 3 leotatud seemet ja 2 leotamata. Kokku vaatas valguse poole 10 seemet.







Tuuleveski rühmas oli tõusnud ainult 1 Valma  hernetera. Kas jäi valgusest ja soojusest puudu või hoopis niiskusest? Lapsed tõstsid potid aknalauale päikese kätte ja kastsid hoolikalt.





Tuulekella rühmas oli tärganud 3 Erme leotatud seemet ja 2 Valma leotatud ning 3 leotamata seemet. Kokku oli tärganud 8 seemet.



Tuulelohe rühmas aga oli hoopis huvitav pilt. Külvikastid rohetasid noortest väikestest lehekestest, aga hernestele need küll ei kuulunud, pigem umbrohule. Lapsed koos õpetajaga arvasid, et seemned said vist liiga sügavale külvatud.






Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.