reede, 21. detsember 2018

Detsembri kolmanda nädala tegemised

Detsembri kolmas nädal on püüripäeva ja jõuluootuse nädal. Tuulelaeva 3-aastased lapsed  kordavad üle talve tunnused. Tuletavad meelde, missuguseid aastaaegu meil veel on. Lapsed imetlevad rühmas üles pandud jõulukaartide näitust. Tuulelohe 3aastased lapsed tuletavad samuti meelde kõiki aastaaegu ja nende tunnuseid. Rühmas tehakse katseid kuidas lumi veeks muutub ja milline ta välja näeb. Lapsed vaatavad jõulufilmi ja arutlevad jõulukommete üle. Tuulepesa 4aastased lapsed uurivad peredes peetavaid tähtpäevi ja nendega seotud traditsioone. Millised on laste ootused ja soovid seoses pühade ja pidustustega. Räägitakse ka valguse ja pimeduse vaheldumisest ning küünlavalguse abist pimedat aega üle elada. Tuuleratta 4a lapsed räägivad ka aastaaegadest ja mängivad lavastusmängu „Libe tee“.
Tuuletrolli 5a lapsed räägivad oma rühma jõulutraditsioonidest ja vana aja jõulukommetest. Jõulude aeg kui heade soovide aeg. Koos jõululuuletustega arutletakse riimi üle.
Tuuleveski 5aastased külastavad Jõulukuuske Lindakivi kultuurikeskuse juures. Räägitakse jõulutulest ja küünlavalgusest. Ära ei unustata tuleohutust ja turvalisust jõulude ajal. Küünlavalgel loetakse jõulu muinasjuttu ja krõbistatakse omatehtud piparkooke. Tuulelipu 6aastased arutlevad, mis on jõulude ajal päris ja mis mitte. Kus ja kuidas elavad jõuluvana ja päkapikud? Mis on teatriime? Tuulekella 6aastased lapsed tegelevad vana aja jõulukommetega. Uurivad, millised olid toidud, kombed, traditsioonid. Jõulud ja näärid, talvine pööripäev ning toomapäev. Nädala lõpetab piparkookide tegemine.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.