esmaspäev, 12. november 2018

Novembrikuu kolmanda nädala tegemised

Novembri kolmas nädal on Põhjamaade Ministrite Nõukogu poolt elu kutsutud Põhjamaade raamatukogunädal. Sellel aastal on teemaks kangelased Põhjalas. Ka meie lasteaed osaleb selles projektis juba viiendat korda.
 Kahel päeval varahommikul kogunevad lapsed saali ja loevad ning kuulavad küünlavalgel katkendeid raamatutest. Sama teevad kõik liitunud Põhjala raamatukogud ja haridusasutused.
Tuulelaeva 2a lapsed panid üles pildinäituse oma perest ja kodust. Nüüd saavad nad arutada, kus nad elavad, kes neil kodus on. Mida pereliikmed kodus teevad, mida koos tehakse. Millised tunded on lastel ja pereliikmetel kodus. Tuulelohe 3a lapsed  vaatavad muinasjutu raamatuid. Uurivad Sipsikut, Pipit ja Bullerby lapsi. Räägitakse ka seda, kuidas käituda teatris ja etendusel. Tuulepesa 4a lapsed uurivad ka raamaturiiuleid, osad on laste jaoks, osad aga täiskasvanute ja õpetajate jaoks. Lapsed õpivad, kuidas raamatuid vaadata ja keda nad raamatutes ära tunnevad. Jutuks tuleb ka see, milleks raamatuid vaja on ja millised raamatud on lastel kodus. Eraldi vaadatakse E. Raua „Naksitralle“. Tuuleratta 4a lapsed tegelevad kuningate, kuningannade, printside ja printsessidega, kes on ka raamatutest pärit. Mida tasub nendest eeskujuks võtta, mida mitte? Järeldus on, et hoolimata erinevustest tuleb kõikidesse inimestesse suhtuda sõbralikult. Tuuletrolli rühma 5a lapsed tegelevad Iko Marani Londistega. Tema on üks tõeline kangelane. Aga kus on elevantide päriskodu. Appi võetakse maailmakaart. Tuuleveski 5a lapsed reisivad mängult Rootsimaale ja lähevad külla Pipi Piksukale. Tuulelipu 6a lapsed hakkavad uurima Põhjala riike. Appi võetakse kaardid ja gloobused ning lastekirjandus. Tuulekella 6a lastele tuleb külla Härra Huu, kellega räägitakse Põhjamaadest ja Põhjamaa lastekirjandusest. Uuritakse Lindgreni, Janssoni, Anderseni, Sigsgardi raamatuid.




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.